+31637433715

SUPCLEAN-UP ON TOUR

Enigszins onverwacht werd de SUP11city tour (de 11steden SUP tocht) in september 2018 de langste SUPclean-up tot nu toe. In 5 dagen moet je ruim 200km peddelen. Samen met Plastic Tides namen we al het afval dat we onderweg tegenkwamen mee.
Tijdens de SUP11city tour ontstond het idee voor een SUPclean-up tour door Nederland.

In Gouda werkt het concept van SUPclean-up goed. Wekelijks het water op om de grachten schoon te maken. Wanneer dit een betaalde opdracht is heb je als SUP-schooleigenaar zekerheid op een inkomen. Als SUP-school heb je te maken met een hoog en laagseizoen, hierdoor teer je in de winter vaak in op je reservers. De opdracht om de grachten schoon te houden voorkomt dan het interen in de winterperiode. Wat in Gouda werkt kan ergens anders ook goed werken…

Op het water trek je al snel de aandacht. Als we in andere steden het water op gaan kunnen we laten zien dat het daar ook kan en nodig is.

Ondertussen zijn we in Amersfoort, Den Bosch en Franeker geweest voor clean-ups. In Amersfoort en Franeker wordt nu bekeken of het concept van structureel schoonmaken daar ook toegepast kan worden.
Utrecht, Zwolle en België staan op de agenda voor de komende tijd.

 

Create a movement..
Make a difference! 

.

Foto: links > Anne-Marie Reichman – Totah (founder SUP11city)
rechts > Janneke Smits (initiator SUPclean-up)

Photo en video credits:
SUP11city – Mayola Dijksman
Plastic Tides 

meer informatie?